Trekkers toegestaan op N354 tussen Woudsend en Follega

Gepubliceerd op 21 juni 2019 om 10:37

Na het aanpassen van de markering is het voor landbouwverkeer binnenkort toegestaan om ook op de provinciale weg tussen Woudsend, Spannenburg en Follega (N354) te rijden. In het kader van het Actieplan Fiets probeert de provincie op plaatsen waar het kan fiets- en landbouwverkeer te scheiden. De weg, ook wel bekend als de Strjitwei, krijgt een nieuwe uitstraling waardoor het vanaf dan ook mogelijk is om landbouwverkeer toe te staan. 
De Strjitwei (N354) werd voorheen gebruikt als sluiproute voor het verkeer om knooppunt Joure te vermijden. Nu het bij Joure goed doorstroomt, is een afname van het verkeer op de provinciale weg te zien. Reden voor de provincie om het landbouwverkeer op de provinciale weg toe te staan om zo meer ruimte te kunnen geven aan de fietser op de parallelweg. Hiermee voldoet de provincie aan de wens van de lokale agrariërs en fietsers. 

Vanaf 1 juli 2019 start de provincie met het aanpassen van de markering op de N354 tussen Woudsend en Follega. Vanaf dan kan het landbouwverkeer op de hoofdrijbaan. De parallelweg blijft nog steeds toegankelijk voor landbouwverkeer zodat zij op deze manier hun percelen kunnen bereiken. Doorgaand landbouwverkeer wordt geadviseerd om de provinciale weg te nemen. De maximumsnelheid op de provinciale weg blijft gelijk: 80 km/h.