Jaarverslag dorpskrant “De Driuwpôlle”

Gepubliceerd op 14 juni 2019 om 10:44

Jaarverslag dorpskrant “De Driuwpôlle”, zoals gepresenteerd op vergadering dorpsbelang.

Het gaat goed met de dorpskrant. Met zo’n 850 leden kent de krant een stabiel abonneebestand en zijn wij, ook in tijden van social media, het nieuwsmedium van Woudsend en omstreken. Onze rubrieken Koart Sein, Ut de Pinne, Ut Wâldsein, op de Keamer fan, de kinderpagina, Wald de Wylde Ein en de Man of Frou efter blijven top. De reacties op de nieuwe rubriek Ut de alde Doaze zijn zeer positief; de redactie overweegt wel om te stoppen met Ut de Panne.
2018 was het jaar waarin de dorpskrant 40 jaar bestond. Dit wilden wij niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom verscheen er vorig jaar een jubileumeditie en werd er in september een reünie van oud-redactieleden georganiseerd. Onder een stralend zonnetje en het genot van een hapje en een drankje werd menig anekdote verteld en werd er voornamelijk heel erg veel gelachen. 
Onze huisdrukker Gerben van Dijk stopte met zijn bedrijf en daarmee kwam er een eind aan een jarenlange vruchtbare samenwerking. De anonieme “internetdrukker” drukt nu de krant en doet dit tot volle tevredenheid. Door de nieuwe manier van drukken werd het ook mogelijk om voortaan de krant full colour te laten verschijnen en , zoals u reeds heeft gemerkt, de omslag aan te passen aan de seizoenen van het jaar.

 

De dorpskrant wordt met heel veel plezier gemaakt door de volgende redactieleden:

 

  • Hennie Hofstra (eerste correctie en het Fries)
  • Monique Lekkerkerker (abonnees en bezorging)
  • Hendrik van Netten (eindredactie)
  • Arjan Reekers (penningmeester)
  • Eric Rensink (adverenties)
  • Jorrit Zondervan (opmaak)

 

De foto’s worden gemaakt door onze huisfotograaf Jan Osinga en Julian van der Vegt blijft razende reporter. De redactie is zeer verguld met het feit dat het schrijverscollectief voor de krant is uitgebreid met Loek Hogenhout en Hilly Westerhof. Laatstgenoemde gaat volgend jaar ook deel uitmaken van de redactie ter vervanging van Hennie Hofstra.

Namens de reactie van De Driuwpôlle,
Hendrik van Netten