Terugblik Shanty-plus festival 2019

Gepubliceerd op 13 mei 2019 om 17:33

Zonnig en geslaagd Shanty-plus Festival 

Een zonnige, muzikale en vrolijke dag was het op 20 april  tijdens het  ‘Shanty-plus Festival’.

Het mooie zomerse weer was natuurlijk wel een cadeautje voor zo’n feestelijk opening van het watersportseizoen. De koren werden bij het MFC ontvangen met koffie, koek, sûkerbole en broodjes.

Na de opening van de dag door onze Woudsendse sleepbootschipper Marijke van der Wal konden de koren los bij de verschilldende terrassen van de horeca. Veel muzikale variatie en vrolijkheid werd gebracht door de koren uit Noord-Holland, Groningen en Friesland. Er was een gezellige markt op de Waechwâl en bij de passantenhaven. Het  kinderplein werd weer druk bezocht en de vaartochtjes door Woudsend en naar Heeg konden steeds vol vertrekken. Mooi om te zien was, dat naast de gasten ook veel Woudsenders volop genoten van het programma.

Het festival werd afgesloten met een samenzang van alle koren bij het MFC-podium met tot slot het Friese volkslied. Een geslaagde dag die nog even werd voortgezet in en bij de horeca.

De organisatie van het  Shanty-plus Festival festival was in handen van shantykoor De Pôllesjongers uit Woudsend in samenwerking met de horeca en het MFC ‘De Driuwpôlle’.

Met dank voor de ondersteuning door Woudsend Promotie, de gemeente Súdwest-Fryslan en vele bedrijven: Spar Kraakman, Aquacamping en jachthaven De Rakken, Jachtwerf Molenaar, Watersportbedrijf De Welle, Wellekom Watersport, Bouwbedrijf De Vries, Timmerfabriek De Jong, Van der Meulen Woudsend BV, Kuipers Woudsend, Jachthaven 18, ’t Ponkje, De Plaets, De Klerk, De Watersport en Omke Jan.

Aan iedereen ‘tige tank’ voor alle medewerking aan deze prachtige dag!