Sponsorloop: Wandelen voor Water

Gepubliceerd op 1 april 2021 om 13:02

De afgelopen weken zijn de kinderen van de Meester van der Brugschool druk bezig geweest met een sponsorloop voor kinderen in Oeganda. Het doel was een betere toegang tot hygiënische water- en sanitaire voorzieningen en voorlichting op het gebied van gezondheid.

Er is een flink bedrag opgehaald, maar dat kunnen de kinderen beter zelf vertellen.

Sponsorloop: Wandelen voor Water

In Oeganda moeten mensen ver lopen voor water dat niet eens schoon is. Door de bacteriën in het vieze water gaan veel mensen dood. Wij hebben op school een sponsorloop gehouden, zodat de mensen minder ver hoeven te lopen en schoner water krijgen.
Nadat we sponsors hadden gevonden gingen we zelf 6 km lopen met maximaal 6 liter water om te voelen hoe dat voor de mensen in Oeganda is en dat is ZWAAR.

 De jongere kinderen liepen een kleiner rondje en ook met minder water. Wij gingen over de Wellebrug, naar het Schraa-pad en via het industrieterrein weer terug naar school. In totaal hadden we meer dan 6 km gelopen.
Toen we de volgende dag weer op school kwamen, gingen we al het geld van onze klas bij elkaar optellen. Daarna hebben de juffen en meester alles van school bij elkaar opgeteld. We hebben ongeveer € 2400 opgehaald door langs de deuren te gaan.
Hiermee kunnen we vast een waterput voor de mensen in Oeganda kopen! We willen graag onze sponsors bedanken. DANKJEWEL!

Vriendelijke groet van Ahmad Alshehaza en Fabian Terpstra van de
Meester van der Brugschool