Gemeentelijk bericht betreffende de wateroverlast 22 aug.

Gepubliceerd op 27 augustus 2021 om 19:08

Zondag 22 augustus is er veel regen gevallen in verschillende dorpen in Súdwest-Fryslân, zoals in Heeg en Warns. 

In Woudsend was de overlast het grootst. In enkele uren tijd viel daar maar liefst 80 tot 90 millimeter water. Deze hoeveelheid regen valt normaal gesproken in een hele maand. Deze hoeveelheid water kon het riool niet aan. Daardoor hadden veel mensen wateroverlast en daardoor schade aan hun woning.

De hulpdiensten waren zondag snel aanwezig om het water weg te pompen. Meerdere brandweerkorpsen uit de regio hebben geholpen en ook Wetterskip Fryslân zette extra materieel in.
De gemeentelijke reinigingsdienst is maandag direct gestart met het opruimen en schoonmaken van de straten.

Vragen en schade melden
Heb je vragen over de wateroverlast of is de straat nog niet schoon? Bel dan de gemeente. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 -16.00 uur op telefoonnummer 14 0515 of maak een melding op de website van de gemeente: https://sudwestfryslan.nl/onderwerp/melding-doen/
Vermeldt graag dat uw meldling samenhangt met meldingsnummer 257143. Op die wijze krijgt de gemeente een beter inzicht in de problematiek in Woudsend.

Heb je schade aan je eigen woning? Neem dan in eerste instantie contact op met uw verzekeraar. Heb je een huurwoning? Neem dan contact op met je verhuurder.

Heb je als ondernemer vragen over de wateroverlast of schade. Neem dan contact op met je accountmanager (https://sudwestfryslan.nl/onderwerp/accountteam-ondernemen/)

Direct betrokken inwoners uit Woudsend ontvangen nog een brief van de gemeente.