Verslag Nacht van de Nacht 2021

Gepubliceerd op 12 november 2021 om 11:43

Sfeervolle livestream Nacht van de Nacht vanuit Woudsend

Dit jaar op zaterdag 30 oktober waren de Nacht van de Nacht-activiteiten vooral gericht op een  programma in De Karmel met presentaties en verhalen over ‘de nacht’. Het bijzondere was, dat het programma gecombineerd werd met een livestream van de landelijke Natuur- en Milieuorganisaties, die landelijk vanuit Woudsend en fort Vechten in Bunnik werd uitgezonden.

In een sfeervol verlichte Karmel werd met aandacht geluisterd naar het verhaal over de sterrenhemel, over de beleving van de nacht en duisternis en over de kunst van nachtfotografie.

Bij de mooie presentatie over de sterrenhemel waren opvallend veel kinderen die geboeid naar sterrenkundige Jeffrey Bout bleven luisteren. Ook de andere bezoekers genoten zichtbaar van de verhalen.

Tijdens deze geslaagde avond werd ook aandacht besteed aan de lichthinder in Nederland: Niet alleen tijdens de Nacht van de Nacht is het van belang bewust te zijn van de verlichting in de nacht. Wilt u meer weten over “bewust verlichten” bekijk dan de animatie op www.nachtvandenacht.nl/wat-kan-ik-doen

Met dank aan de Natuur- en Milieufederaties voor de goede samenwerking en hun prima licht- en geluidstechniek en aan De Karmel voor het gebruik van deze sfeervolle locatie. Tevens hartelijk dank aan alle bewoners die de lichten doofden en kaarsjes aanstaken, de vrijwilligers van molen De Jager voor de verlichte molen en de restaurants waar de lichten uitgingen voor het diner bij kaarslicht.

Het hele programma is nog terug te zien via https://www.nachtvandenacht.nl/livestream-2021/