Meer laadpalen in Woudsend

Gepubliceerd op 27 december 2021 om 13:55

Nieuws van EDW/Duurzaam Woudsend  
     

Meer laadpalen voor elektrische auto’s

De gemeente wil haar inwoners en werknemers stimuleren om elektrisch te gaan rijden. Daarom plaatsen zij de komende jaren heel wat laadpalen. Dit doen ze samen met Laadkracht B.V. Op de website van Duurzaam Súdwest-Fryslân leest u hoe u zelf een laadpaal kunt aanvragen en waar u dan rekening mee moet houden.           

Als u (binnenkort) in het bezit bent van een elektrische auto, maar op eigen terrein geen mogelijkheid heeft om te laden, dan kunt u met een aanvraagformulier een openbare laadpaal aanvragen via de website. Nadat u het formulier heeft ingevuld, krijgt een bevestiging. Zijn alle gegevens compleet aangeleverd en voldoet uw aanvraag aan de voorwaarden, dan neemt Laadkracht B.V. uw aanvraag in behandeling. Als vervolgens de gemeente uw aanvraag heeft goedgekeurd, dan wordt de laadpaal geplaatst. Er zijn geen kosten verbonden aan de aanvraag van een openbare laadpaal. Laadkracht  regelt het plaatsen van de laadpaal en het aansluiten op het energienet in één keer. Daardoor wordt  de gemiddelde doorlooptijd sterk verlaagd opzichte van andere partijen. NB Zo nodig kan EDW u ook adviseren en ondersteunen bij het aanvragen van een laadpaal in uw woonomgeving.

Extra laadpaal van EDW

Op de website van Duurzaam Súdwest-Fryslân is te zien waar u in onze gemeente openbare laadpalen kunt vinden. Daarvan zijn er momenteel 3 in Woudsend (parkeerplaatsen Spar, Rakken en Vosseleane). In samenwerking met Dorpsbelangen, Ondernemersvereniging en de gemeente SWF zijn er een tiental extra locaties aangewezen voor openbare laadpalen in Woudsend. Als directe uitbreiding van de huidige 3 locaties zal EDW samen met Laadkracht op korte termijn een extra laadpaal plaatsen op het grote parkeerterrein bij de passantenhaven en MFC. Een strategische locatie voor gasten van ons dorp en haar voorzieningen en voor omwonenden.
Wij houden u op de hoogte.

Themabijeenkomst uitgesteld

De themabijeenkomst over waterstof, die vanwege de coronamaatregelen op 24 november niet door kon gaan, wordt verschoven naar volgend jaar zodra dat weer verantwoord mogelijk is. Aankondiging volgt dan weer via De Driuwpôlle en deze site.

 

Tenslotte wensen wij u allen een goede jaarwisseling toe en een veilig en duurzaam 2022 !  

Het bestuur van EDW/Duurzaam Woudsend