Dorpsvisie Woudsend 2020-2030

Het is belangrijk dat we een visie hebben op de toekomst van ons dorp. We weten allemaal dat de tijd het dorp verandert. Soms gelijkelijk, soms schoksgewijs. Een visie op de toekomst helpt ons om invloed te hebben. Oftewel zelf aan het roer te staan bij veranderingen.

Lees meer »

Populair-klassiek concert in De Karmel

Op zaterdag 14 september 2019 geven Hugo van der Meij en Pascal van de Velde een concert in De Karmel. Het concert begint om 17.00 uur. Van der Meij speelt orgel en piano, Van de Velde trompet en bugel. Samen nemen zij het publiek mee in een prachtig programma. Naast populair repertoire zijn er klassieke werken te horen, onder andere muziek van Albinoni, Handel, Toselli en Shostakovich. Kortom: het wordt een populair-klassiek concert met veel variatie. Iedereen is van harte welkom om dit mee te maken.

Lees meer »

Menke Nagelhout sluit turncarrière af met brons

Afgelopen zaterdag vond er in Drachten de finale van het FK Toestelturnen plaats voor junioren en dames. Door in de eerste twee voorrondes twee keer op het podium te eindigen, plaatste Menke Nagelhout zich voor alle 4 toestelfinales.Uiteindelijk besloot zij om uit te komen voor twee toestellen. Dit werden sprong en vrije oefening. Met technisch twee goed uitgevoerde sprongen op de pegasus, eindigde Menke op een derde plek. Een knappe prestatie , zeker gezien de tropische omstandigheden waarbij de turnsters onder drukkende omstandigheden hun oefeningen moesten vertonen. Met deze bronzen plak sluit Menke haar turncarrière af en kan zij terug zien op een succesvolle periode.

Lees meer »

Veldmuizenalarm

Op de voorpagina van de LC vandaag een groot artikel over de huidige veldmuizenplaag en hoe dat aan te pakken. De demonstratie daarvan vond plaats in Woudsend.

Lees meer »