SPAR 3.0

Wat een geweldige transformatie naar SPAR 3.0. Ook de buitenkant is iets anders geworden, maar de binnenkant, inrichting en assortiment zijn spectaculair geüpdatet. Er is serieus geïnvesteerd zodat de winkel volledig bij de tijd is en nu de mooiste SPAR in Friesland is. Een belangrijk signaal naar de Woudsenders en toeristen. Edwin Kraakman van harte gefeliciteerd en heel veel succes de komende jaren.

Lees meer »

Nieuwe brug Spanneburg

Nieuwe brug Spanneburg informatie avond van woensdag 5 februari 2020.Hierbij een korte update van de informatie avond brug spannenburg in Tjerkgaast.Er waren ongeveer 60 mensen, er waren rond de 30 verwacht.Geen energie plannen (windmolens, zonnepanelen.)Het Prinses Margrietkanaal is een onderdeel van de hoofdvaarroute tussen Lemmer en Groningen (HLD). Er is besloten door het ministerie dat de hele vaarroute geschikt gemaakt moet worden voor “Va” schepen en containers schepen met 4 lagen.Er zijn verschillende alternatieven van een hoge brug (meer dan 9 meter) tot een aquaduct. De bedoeling is dat oude brug blijft tot dat de nieuwe situatie klaar is. Verwachting: begin 2022 klaar 2026.Na een presentatie werden er 5-6 tafels gevormd met een voorzetter van de organisatie om op en aanmerkingen te noteren. In 2e kwartaal een update vergadering.

Lees meer »

Reünie oud-Woudsenders

Reünie oud-Woudsenders verplaatst naar volgend jaarHelaas hebben wij de beslissing moeten nemen de reünie voor oud-Woudsenders op 12 september 2020 niet door te laten gaan.Het zal niemand verbazen dat dit alles te maken heeft met de corona-perikelen. Het is niet zeker dat een bijeenkomst van honderden mensen in september plaats mag vinden. Daarnaast is het de vraag of we het moeten willen. Het is duidelijk dat social distancing voor de komende maanden de norm blijft. Bovendien leert de ervaring dat veel van de reünisten niet de jongsten zijn. We moeten geen onnodige risico’s nemen.Uiteraard komt van uitstel geen afstel.We mikken op volgend jaar september, in de hoop en verwachting dat we dan op een verantwoorde manier de reünie kunnen laten plaatsvinden.De facebookpagina blijft, zij het met een aangepaste naam: Woudsend Reünie 2021. Wordt vervolgd!In de tussentijd wensen we iedereen alle goeds en gezondheid toe.Commissie Woudsend Reünie 2020 (vanaf nu dus 2021)

Lees meer »

Happen & Tappen: Carnaval

Zaterdag 22 februari a.s. zal er in het Dorpshuis carnaval gevierd worden, vanaf 17.00 uur is de feestzaal het toneel van een van de grootste volksfeesten van Nederland. Niemand minder dan DJ Arno zal de carnavals-hits van weleer doen klinken en voor de persoon in de mooiste outfit ligt er een dinerbon van Restaurant Vis en Meer klaar. Een vakkundig jury zal de beoordeling doen. Iedereen is welkom en voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Lang verhaal kort, je altijd al als iemand anders voor willen doen, dit is je kans en we zien lachende gezichten graag tegemoet.

Lees meer »

Freon van 'e Pôlle

Freon van 'e Pôlle. Deze vorm van doneren zal vast veel dorpsgenoten aanspreken, namelijk voor een minimum bedrag van € 15,- steunt u ons dorpshuis én krijgt u daarvoor 3 consumptiebonnen te besteden. Inmiddels zijn er in deze vorm een redelijk aantal mensen donateur waarbij dit automatisch zal worden afgeschreven, maar we hopen natuurlijk dat meer mensen het dorpshuis zo een warm hart toedragen. Mocht u ook een Freon van 'e Pôlle willen worden stuur dan een mail naar woudsend@dorpshuizen.nl

Lees meer »