Home » Nieuws

Wij komen in actie voor KWF Kankerbestrijding!!

Vrijdag 24 mei starten wij met een 24 uur durende Elfsteden Estafette, wij starten vanuit Woudsend en zullen zaterdag 25 mei weer finishen in Woudsend. Wij gaan deze estafette hardlopen met allemaal familieleden, de afstanden variëren van 5 km, 10 km tot en met 21,5 km. 

Lees meer »

Blauwe Vlag 2019 met Groene Wimpel voor Schraa Watersport

Op 9 mei heeft Schraa Watersport in Woudsend voor de 5e keer de Blauwe Vlag ontvangen. “Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk. Dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze jachthaven een Blauwe Vlag certificering waard vindt”, zeggen Klaas en Carla Schraa. “We hechten veel waarde aan duurzaamheid, natuur en milieu. De criteria van de Blauwe Vlag vormen sluiten daar goed bij aan.”

Lees meer »

Omgevingsvisie

Súdwest-Fryslân is een gezonde gemeente waar we met elkaar op een geweldige manier kunnen wonen, werken en recreëren. Maar er zijn allerlei ontwikkelingen die invloed hebben op onze mienskip en leefomgeving. Bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, duurzaamheid, veiligheid en gezondheid. Hoe zorgen we ervoor dat we in 2040 nog steeds een gezonde en fijne gemeente zijn? Het mooie is dat inwoners, ondernemers en gemeente hier samen voor kunnen zorgen.

Lees meer »

Stan Krul zet biljarten in Woudsend op de kaart.

De 4 teams van Krul Woudsend draaien sinds 2 jaar zeer goed mee in debiljartcompetitie van de KNBB Friesland. Persoonlijk is hij vorig jaar gepromoveerd naar de hoofdklasse KNBB. Dit jaar deed hij er nog een schepje bovenop en werd direct kampioen hoofdklasse van heel Friesland met een gemiddelde boven de 10Afgelopen weekend is hij in een zwaar toernooi in Hoogeveen 2e geworden in de hoofdklasse van de 4 Noordelijke provincies. Sterk staaltje was toch wel, dat hij de uiteindelijke kampioen Rob de Neef de enige nederlaag toebracht door in slechts 3 beurten zijn 150 caramboles te maken met een prachtige serie van 130 en het bepaald niet kinderachtige gemiddelde van precies 50 !!Kortom Woudsend telt meer dan mee in biljartend Friesland.

Lees meer »