Home » Nieuws

Open kerk

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken en hoewel dit voor veel mensen een gezellige tijd is met familie en vrienden, zijn er ook velen die in deze donkere tijd de eenzaamheid meer voelen dan anders. Vooral nu de coronamaatregelen ook weer strenger worden kan dit extra gevoeld worden. 

Lees meer »

De Noodpomp : bestrijding wateroverlast

Wateroverlast Woudsend: de noodpomp Afgelopen tijd heeft Woudsend meerdere malen te kampen gehad met wateroverlast. In enkele gevallen liep (regen)water de woningen en bedrijven in met schade tot gevolg. De oorzaak hiervan ligt onder andere in het feit dat de wijk omringd wordt door een kade. Een gedeelte van Woudsend ligt hierdoor in een “kommetje” waardoor het water bij zware regenbuien niet kan afstromen naar bijvoorbeeld een watergang. Daarnaast is de afvoercapaciteit van het rioolstelsel relatief klein waardoor snel water op straat komt te staan.

Lees meer »

MFC De Driuwpôlle dicht, donderdag weer open.

Vorige week heeft het bestuur van het MFC  gemeend het MFC te moeten sluiten vanwege een groot aantal besmettingen. Inmiddels zijn we een paar dagen verder en zijn ook de landelijke maatregelen voor de komende drie weken bekend. vandaar dat het bestuur heeft besloten om onder voorwaarden a.s. donderdag weer open te gaan. Een en ander wordt in de volgende brief uitgelegd.

Lees meer »

Intocht Sinterklaas

Spannende tijden breken aan. Komt hij dit jaar wel met al de Corona maatregelen?  Is het weer op de Noordzee een beetje rustig? Heeft hij geen tegenwind in de Golf van Biskaje? Lukt het hem om voorbij die drukke scheepsvaart in Het Kanaal te komen? Blijven zijn stoommotoren wel draaien, heeft hij alle kadootjes wel mee? Want hoe je het ook bekijkt, er komt heel wat bij kijken voordat de Sint in het land is.

Lees meer »

Uitslag RaboClubSupport

Begin oktober deden we een oproep om de verenigingen in Woudsend te steunen via de jaarlijkse actie van de Rabobank, RaboClubSupport.Gezien de bedragen, die worden uitgekeerd, is hier massaal gehoor aan gegeven. De volgende bedragen zullen worden uitgekeerd : 

Lees meer »