Sleepbootdagen groot succes

De 17-de editie van de Friese Sleepbootdagen in Woudsend waren afgelopen weekend een groot succes. Het gehele weekend was het gezellig druk in het dorp en de vele attracties trokken veel belangstelling.

Lees meer »

De brug is weer gerepareerd.

Afgelopen woensdag is de brug in het dorp weer gerepareerd. Het wat geen licht klusje. Met behulp van een kraan op een ponton werd het bovenste gedeelte van de brug opgetild, zodat de kapotte onderdelen vervangen konden worden.Gelukkig kan hij nu, net voor de sleepbootdagen, weer open voor de vele bootjes, die dit weekend en deze zomer worden verwacht.

Lees meer »

Brug nog enige tijd gestremd voor de scheepsvaart

Sinds zondagmorgen is er een technische storing aan "de Hellinbrege" in Woudsend. Hierdoor kan de brug niet langer opengedraaid worden voor de boten. Bij een inspectie op maandag is gebleken dat enkele onderdelen kapot zijn en vervangen dienen te worden. Volgens goed ingelichte bronnen zou deze vervanging geplant staan voor 18 mei. Tot deze tijd zullen de grotere boten dus om moeten varen. 

Lees meer »

Grote opkomst bij Dodenherdenking

Ongeveer 250 personen hebben woensdagavond 4 mei de dodenherdenking bijgewoond waarbij allen  – burgers en militairen – werden herdacht, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. 

Lees meer »

Skûtsjesilen gaat weer los

9 mei in MFC Driuwpôlle om 20.00 uurOp de avond van de 9e mei begint voor Woudsend het skûtsjesilen. Nog net niet op het water. Nee, het zal in de zaal van het MFC de Driuwpôlle zijn.

Lees meer »

Roelie Boekema neemt afscheid van Pôllesjongers

Op 26 april op de jaarvergadering van de Pôllesjongers in het MFC heeft het shantykoor afscheid genomen van hun accordeonist Roelie. Na bijna 30 jaar vindt zij het genoeg geweest. Zij was aanwezig bij bijna alle uitvoeringen en speelt op verschillende cd's mee. Daarmee heeft ze duidelijk bijgedragen aan het succes van het koor. Zij gaat nu van haar welverdiende rust genieten, maar blijft, als het nodig is, beschikbaar. Zoals een lid het verwoorde: goede dingen geane foarby.

Lees meer »