Home » Nieuws

Winter in Woudsend

Het zal niemand ontgaan zijn, de winter heeft ook toegeslagen in Woudsend.Het was een gezellige drukte op het ijs met vele sportieve schaatsers op de Ie.Ook de koek en zopie stand mocht niet ontbreken.Een foto impressie.

Lees meer »

Melktappunt bij Omke Jan

Aangezien vanwege de vorst en de dichtgevroren Nieuwe Wimerst het biologische melkveebedrijf "De Gouden Boaiem" de melktank niet naar de vaste wal kan brengen, kan deze niet geleegd worden door de melkwagens van de kaasmakerij van Henri Willig.

Lees meer »

Fazanten in Woudsend

De laatste tijd komen er regelmatig meldingen binnen van fazanten in het dorp. Komen er plotseling echt veel meer fazanten in de bebouwde kom van Woudsend voor of is er een andere verklaring. Die blijkt er te zijn.Eind juni vorig jaar hebben Roland Messing en Susanne Stultiens, Nummer 11 Indijk een aantal fazanteneieren uitgebroed in de broedmachine. Het leek hen mooi om de fazant hier in het landschap terug te brengen en begin januari hebben ze twee paartjes uitgezet. 

Lees meer »

Kerkdiensten de Karmel voorlopig weer alleen online.

Als kerk zijn we onderdeel van de samenleving. Na een dringende oproep van het moderamen  van de Generale Synode van onze Protestantse Kerk en het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO), waar de Protestantse Kerk lid van is, en de classis hebben we – met pijn in ons hart- het besluit genomen de komende periode uitsluitend online de erediensten te vieren.

Lees meer »