Versoepelingen MFC De Driuwpôlle

Door de versoepelingen van de corona maatregelen is er ook weer meer mogelijk in het MFC. Aangezien alles nog niet is vrij gegeven en er nog wel wat regels zijn, heeft het bestuur van de MFC De Driuwpôlle de volgende brief toe laten komen aan de huurders en gebruikers van het MFC.

Lees meer »

Julianaboom in het Julianaplantsoen is niet meer.

Op woensdag 22 september is de lindeboom in het Julianaplantsoen, beter bekend als de Julianaboom, gerooid. De boom, geplant ter ere van de geboorte van prinses Juliana in 1909 is kortgeleden door een bomenexpert van de gemeente onderzocht. In dat onderzoek kwam aan het licht dat de boom ernstig was aangetast door de korsthoutskoolzwam, een parasitaire houtrotschimmel. Deze schimmel veroorzaakt zachtrot in de stam, dat kan leiden tot stambreuk waardoor de boom kan omwaaien    

Lees meer »

Open Monumentendag en Uitfestival SWF in Woudsend zeer geslaagd.

De Monumentendag, in Woudsend een combinatie Monumenten, Muziek Markt en Meer met UIT Festival SWF was dit jaar een zeer geslaagde editie. Na de opening door de sleepbootschipper, was het de hele dag gezellig druk op de extra Boerenmarkt, bij de opengestelde monumenten, alsmede bij de muziekuitvoeringen in en bij het MFC. Ook de rondvaartboot "Us Edse" kon rekenen op een warme belangstelling.Een korte foto impressie met foto's van J. Osinga

Lees meer »

Ontmoetingsavonden - UP! Themagesprekken

In samenwerking met o.a. Dorpsbelangen Woudsend en de Protestantse gemeente "de Karmel" organiseert UP! in Woudsend de komende weken een zestal themagesprekken.De thema's die aan de orde komen zijn vrijheid, vriendschap en vertrouwen. De groepsgrootte zal ongeveer 8 personen per sessie zijn. Bij elke sessie zal er een gespreksleider aanwezig zijn, die is opgeleid vanuit de organisatie van UP!, een landelijke organisatie, die zich richt op ouder worden in Nederland. Hoewel de doelgroep van UP! de ouderen onder ons zijn, worden ook de jongere dorpsgenoten van harte uitgenodigd om ook aan te schuiven.Dus kom gerust langs, er is koffie, thee en iets lekkers. Er zijn kosten aan verbonden.

Lees meer »

Noordelijke entree Woudsend

Wie vanuit het noorden Woudsend binnenvaart met de boot, ziet twee markante gebouwen aan weerzijden van de Ee. Aan de rechterhand de voormalige Gereformeerde kerk en aan de linkerkant een bijzonder architectonisch hoogtepunt van een villa. Deze laatste was de laatste jaren echter wat onderhevig aan verwering. De muren zaten vol aanslag en een en ander gaf een wat slonzig aanblik.Dit gaat veranderen, de villa op de hoek van het waterkruispunt van de Welle met de Ee ondergaat momenteel een metamorfose.  Aangezien de muren niet meer schoon te spuiten waren, worden de ingewaterde verweerde stenen muurdelen bekleed met een duurzame houtbetimmering.Door deze metamorfose krijgt Woudsend aan de noordkant weer een frisse en moderne entree voor degenen die ons dorp met de boot bezoeken en/of passeren.

Lees meer »