Over Woudsend

Woudsend ligt in Zuidwest Friesland en hoort tot de gemeente Súdwest-Fryslân. Het dorp is uniek gelegen tussen het Heegermeer en het Slotermeer in en is een watersportplaats bij uitstek. Woudsend ligt aan de route van de Elfstedentocht en telt een kleine veertienhonderd inwoners.

De nabij gelegen buurtschappen Ypecolsga, Indijk, Smallebrugge en Koufurderigge zijn grotendeels gericht op Woudsend.

Woudsend kent een levendige middenstand en industrie, die voornamelijk gericht is op de watersport. Een bungalowpark, een jachthaven, een camping met tennisbanen, een zeilschool, een surfshop en uiteraard diverse watersportzaken. Dankzij de gunstige ligging van Woudsend ten opzichte van de Friese meren is het dorp aantrekkelijk voor watersporters.

Het multifunctionele centrum (MFC) De Driuwpôlle heeft een grote feestzaal, sportzaal, foyer met bar, jeugdhonk, vergaderruimten en gezondheidsruimten. De voetbalclub en de tennisvereniging beschikken over een eigen sportcomplex. In Woudsend worden diverse evenementen georganiseerd, zoals de tweejaarlijkse sleepbootdagen en het shantyfestival, dorpsfeesten en de festiviteiten rondom het Skûtsjesilen.