Laatste nieuws

Augustus 2021

Noordelijke entree Woudsend

Wie vanuit het noorden Woudsend binnenvaart met de boot, ziet twee markante gebouwen aan weerzijden van de Ee. Aan de rechterhand de voormalige Gereformeerde kerk en aan de linkerkant een bijzonder architectonisch hoogtepunt van een villa. Deze laatste was de laatste jaren echter wat onderhevig aan verwering. De muren zaten vol aanslag en een en ander gaf een wat slonzig aanblik.Dit gaat veranderen, de villa op de hoek van het waterkruispunt van de Welle met de Ee ondergaat momenteel een metamorfose.  Aangezien de muren niet meer schoon te spuiten waren, worden de ingewaterde verweerde stenen muurdelen bekleed met een duurzame houtbetimmering.Door deze metamorfose krijgt Woudsend aan de noordkant weer een frisse en moderne entree voor degenen die ons dorp met de boot bezoeken en/of passeren.

Lees meer »

Wateroverlast in Woudsend

Zoals iedereen in Woudsend wel gemerkt heeft, is er afgelopen zondag 22 augustus wat meer regen gevallen dan de riolen en afvoeren konden verwerken.Gevolg was, dat vele straten in Woudsend veranderden in waterwegen en vele huizen opeens "aan het water" stonden.De brandweer is de hele dag bezig geweest om het meeste water met slangen over de weg weer weg te pompen.Een ander gevolg was, dat Woudsend even landelijk nieuws was, getuige de vele berichten op:Nu.nl                                               Leeuwarder CourantHet Parool                                      Omrop FryslânNoordernieuws                             Algemeen Dagblad112Fryslan                                     De Telegraaf  Metro                                             Hart van NederlandNOSHieronder een korte impressie van het vele water in de straten van Woudsend.

Lees meer »
Juli 2021

Parkeerbeleid Woudsend

Het onderzoek van bovenstaande besturen voor de dorpsvisie 2020-2030 is afgerond en ligt bij de gemeente. We zijn in het dorp nu in kleine groepjes bezig bepaalde zaken aan te pakken en waar mogelijk op te lossen.Onderstaande personen zijn als werkgroep belast met het bekijken van de infrastructuur van het dorp en omstreken.

Lees meer »

Atelier Heechsicht ook weer open

Atelier Heechsicht, Nummer 2 te Indijk heeft zijn deuren ook weer geopend.Op afspraak is daar de komende weken een expositie te zien van Boonstra Vandongen Kunstenaars Collectief.Daarnaast is er op 18 juli en 22 augustus een open atelier van 13.00 - 17.00 uur. 

Lees meer »

Uitstel beslissing Spannenburg

Uitstel beslissing voorkeursalternatiefEind vorig jaar heeft Rijswaterstaat aangegeven dat er medio 2021 meer duidelijkheid zou komen over de voorkeursoplossing voor de Friese bruggen Spannenburg, Oude Schouw en Uitwellingerga. Door een budgettekort voor het totale programma Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl (HLD) fase 2, een landelijk budgettekort op instandhouding van de infrastructuur en de demissionaire status van het Kabinet is besloten om de beslissing over het voorkeursalternatief uit te stellen tot het najaar van 2021. In het najaar van 2021 vindt naar verwachting een heroverweging plaats in relatie tot de algehele financiële ruimte.

Lees meer »