Laatste nieuws

Juni 2022

Fiets Elfstedentocht langs Woudsend

Na een onderbreking van twee jaar was het dit jaar op Pinkstermaandag weer raak. Om 05.00 uur stipt vertrokken de eerste van de 11.702 deelnemers aan de Fiets Elfstedentocht vanuit Bolsward voor hun tocht van 235 km. Rond 12 uur werden de eerste deelnemers welkom geheten bij Woudsend. Vol tegen de wind in, met af een een regenbuitje, passeerden ze de toeschouwers bij de rotonde, die onder genot van een hapje, drankje en muziek de fietsers aanmoedigden. Politie en verkeersregelaars zorgen ervoor dat alles goed en veilig verliep bij het oversteken.

Lees meer »
Mei 2022

Sleepbootdagen groot succes

De 17-de editie van de Friese Sleepbootdagen in Woudsend waren afgelopen weekend een groot succes. Het gehele weekend was het gezellig druk in het dorp en de vele attracties trokken veel belangstelling.

Lees meer »

De brug is weer gerepareerd.

Afgelopen woensdag is de brug in het dorp weer gerepareerd. Het wat geen licht klusje. Met behulp van een kraan op een ponton werd het bovenste gedeelte van de brug opgetild, zodat de kapotte onderdelen vervangen konden worden.Gelukkig kan hij nu, net voor de sleepbootdagen, weer open voor de vele bootjes, die dit weekend en deze zomer worden verwacht.

Lees meer »