Musical Esther “De Vliegende Speeldoos”

Gepubliceerd op 3 oktober 2022 om 10:00

Het dak ging eraf zondagavond 2 oktober in het MFC de Driuwpôlle.
De Protestantse Gemeente te Woudsend e.o. organiseerde haar jaarlijkse  Startzondag op een bijzondere manier. Er werd een geweldige dag georganiseerd voor de kinderen van de basisscholen.

Jeugdtheatergroep De Vliegende Speeldoos studeerde op unieke wijze in één dag de musical Esther in, waarin de kinderen van beide scholen in ons dorp, de hoofdrol speelden. De naam Esther betekent ster. Een hele groep vrijwilligers zette zich in om alles logistiek en organisatorisch te ondersteunen. De “mienskip” op haar best. Verder werd dit werd mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Kerk in Actie. Het werk van Kerk in Actie wordt uitgevoerd door de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland te Utrecht. Deze organisatie zet zich in voor verschillende projecten landelijk en wereldwijd. Zij komen in actie voor de naaste; dichtbij en ver weg.

In september werd in Woudsend een flessenactie gehouden die  €337,50 opbracht. Meer dan 1000 grote en kleine flessen werden ingeleverd.   

Op de avond van de musical was er nog een collecte en werden verschillende mensen donateur. De voorlopige opbrengst voor Kerk in Actie is € 922,90.

We kunnen terugkijken op een prachtige dag en schitterende voorstelling waarin alle sterren straalden!