Roon Staal met nieuwe kerstprogramma in Woudsend

Gepubliceerd op 1 december 2023 om 18:00

ROON STAAL MET KERSTPROGRAMMA EN NIEUW KERSTALBUM IN WOUDSEND

Van 7 t/m 23 december toert zanger en pianist Roon Staal met zijn nieuwe kerstprogramma door Nederland. Op vrijdag 22 december doet hij De Karmel in Woudsend aan. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is vanaf 19.30 uur open.

Magische kerstsfeer
Met zijn warme tenorstem en melodieuze pianospel weet hij zijn publiek mee te nemen naar een magische kerstsfeer. Volledig genaamd Hieronymus speelt Roon zowel in het Engels als Nederlands bekende kerst songs op authentieke wijze met ook werken van zijn nieuwe, inmiddels derde kerstalbum: The Christmas Album III. 

Musical en buitenland
Als kind stond Staal al op de theater planken en in TV studio's met artiesten als John Kraaijkamp sr., Ruth Jacott, Ron Brandsteder en Ernst Daniël Smit. In de hit-musical Les Miserables speelde Staal de kinderrol Gavroche in het Carré theater en als jonge twintiger nam hij de titeltol in de rock-opera 'Tommy' op zich met lovende kritieken ten gevolg. In de musical Rembrandt speelde hij even later naast Henk Poort als zoon Titus van Rijn en met Chantal Janzen en Freek Bartels gaf hij in 2010 gestalte aan het verhaal van de Hollandse musical Petticoat waarmee hij de grote theaters aandeed en wat hem een musical award nominatie opleverde. Met name daarna trad Roon veel op in het verre Oosten van Rusland en Japan met zijn solowerk terwijl hij in Nederland nu zo'n 5 tournees per jaar houdt.

Niet bekend van radio of TV maar door legendes geprezen
"Wonderlijk, eigenlijk, dat het hem is gelukt zo lang relatief onbekend te blijven", aldus resencist Jacques d' Ancona. Niet bekend van radio of TV maar geprezen door bekendheden zoals Art Garfunkel (Let the amazing tenor vocal performance of Mr. Staal now carry you away!) en Gilbert O'Sullivan (It's his voice, not least his songwriting ability, that really shines throughout) en het publiek dat u reeds voorging kunt u deze kerst nu genieten van de ingetogen maar ontwapenende performance van deze 43-jarige musicus. 

Alle informatie over dit concert kunt u vinden op de website www.roonstaal.com. Reserveringen kunnen daar worden gemaakt of via 06-15403125. Tickets kosten € 22,50. Kinderen en jongeren t/m 17 jaar hebben toegang  voor € 12,50.

Namens de concertcommissie van de Karmel bent u van harte welkom!