Makkelijke Moestuin project in Woudsend

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 15:30

Vijf Woudsenders hebben eind vorig jaar het initiatief genomen om met behulp van subsidie vanuit het kernenfonds van de gemeente SWF een gezond educatief project op te zetten voor alle leeftijden. Dit initiatief werd met veel enthousiasme ontvangen bij de gemeente en de subsidie werd toegekend!

Doel van dit initiatief: Moestuinbakken met alle bijbehorende materialen volgens het “Makkelijke Moestuin” principe voor Woudsenders beschikbaar stellen waardoor moestuinieren toegankelijker, leuker en makkelijker wordt.

Om mee te doen is de enige bijdrage €5,- statiegeld per bak. Er wordt gebruik gemaakt van zogenaamde airbakken van 60 x 60 cm, gemaakt van gerecyclede petflesjes. Per gezin kunnen maximaal 2 bakken gereserveerd worden. Je krijgt 1 of 2 airbakken, moestuingrond, zaden, voeding, plantenlabels en natuurlijk de begeleiding vanuit de werkgroep.
En na een poosje veel lekkere gezonde biologische groente! Wie wil dat nou niet!

Het principe van de makkelijke moestuin is heel eenvoudig, je volgt simpelweg de stappen in de app van de makkelijke moestuin, het kost je hooguit 5 á 10 minuutjes per dag. Op de site www.makkelijkemoestuin.nl vind je veel informatie.

Er zijn nog enkele bakken beschikbaar!
Dus meldt je snel aan via: makkelijkemoestuinwoudsend@gmail.com.
Deze actie is alleen voor inwoners van Woudsend.

Opening van 't groei- en bloeiseizoen is:
20 april van 11.00 tot circa 13.00 in 't Juliana plantsoen van Woudsend.
Voorzitter van Dorpsbelangen Woudsend e.o. Roland Menken zal de opening op ludieke wijze met de werkgroep verzorgen.
De gratis moestuinbakken, zaden en grond met voeding worden dan uitgegeven.
De begeleiding van de werkgroep en ook de ondersteuning middels de makkelijke moestuin app worden geïnstrueerd. Ook wordt er tegen die tijd een WhatsApp-groep aangemaakt met de deelnemers, waarin we elkaar op de hoogte houden van de vorderingen. Ook op Facebook en Instagram is de groep actief onder de naam “Makkelijkemoestuinwoudsend”.
Iedereen is welkom 20 april voor koffie/thee en lekkers.

Met een gezonde groet van de Werkgroep MMW: 
Rebecca, Harm, Juerd, Baldwin en Annet

 

Aanvulling 30 maart 2024 : Vanwege de grote belangstelling zijn alle bakken reeds vergeven. U bent natuurlijk nog steeds van harte welkom om de opening van het seizoen mee te maken. Misschien kunt u dan naar voorbeeld van de airbakken, uw eigen bak in elkaar knutselen of lid te worden van een App-groep.