Fazanten in Woudsend

Gepubliceerd op 24 januari 2021 om 15:57

De laatste tijd komen er regelmatig meldingen binnen van fazanten in het dorp. Komen er plotseling echt veel meer fazanten in de bebouwde kom van Woudsend voor of is er een andere verklaring. Die blijkt er te zijn.

Eind juni vorig jaar hebben Roland Messing en Susanne Stultiens, Nummer 11 Indijk een aantal fazanteneieren uitgebroed in de broedmachine. Het leek hen mooi om de fazant hier in het landschap terug te brengen en begin januari hebben ze twee paartjes uitgezet. 

Hoewel we hadden gehoopt dat ze lekker in de weilanden en bosjes hun weg zouden vinden, lijkt er in ieder geval 1 mannetje verdwaald te zijn en op te duiken in achtertuinen in Woudsend. Op Facebook verschijnen er nu regelmatig berichten  van mensen, die verrast werden door zijn bezoek en bij wie hij tegen het raam loopt te tikken. Hoewel we hopen dat hij zijn weg naar de vrije natuur wel weer gaat vinden en voor nageslacht gaat zorgen, is het wel heel erg grappig om zo zijn spoor te kunnen volgen.
Mocht u dit mannetje (een naam heeft hij nog niet, ideeën?) zien in uw tuin, meld het dan op de Facebookpagina van Roland en Susanne.