Oranjeconcert 30 april in De Karmel

Gepubliceerd op 24 april 2022 om 01:00


Aanstaande zaterdag 30 april wordt in Woudsend een Oranjeconcert gegeven door het duo Hugo van der Meij en Pascal van de Velde.

Het middagconcert vindt plaats in De Karmel en begint om 16.00 uur.

Hugo (orgel en piano) en Pascal (trompet en bugel) zijn geen vreemden in Woudsend. Al twee keer speelden ze tijdens een Monumentenweekend in De Karmel. Het publiek heeft toen met veel plezier geluisterd naar hun optreden en het belooft ook nu weer een prachtig, feestelijk concert te worden. De beide musici gaan ervan uit dat musiceren ook communiceren is, maar dan via hun instrumenten. Ze houden wel van ‘buiten de lijntjes kleuren’, maar spelen evengoed met plezier traditionele muziek voor orgel en trompet, zoals een traditionele Trumpet Voluntary. Het repertoire is kortom van toegankelijk klassiek tot populair, onder meer jazzy stijl. Ook spelen ze variaties op geestelijke liederen.

Kaarten voor het Oranjeconcert kosten 10 euro en zijn op 30 april vóór de aanvang van het concert  verkrijgbaar bij de ingang van De Karmel. Het concert wordt gesponsord door IJsselmeer Beton.