Wâldsein bloeit - Natuurlijk Tichtbij www.waldsein.bloeit.frl

Wâldsein Bloeit - Winter zwemmen

De week van Wâldsein bloeit leent zich mooi voor mensen die kennis willen maken met winterzwemmen aangezien het buitenwater hoogstwaarschijnlijk nog “lekker” genoeg is om een duik te nemen. Dit maakt de drempel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar winterzwemmen mogelijk lager dan wanneer het in december zou plaatsvinden.

Lees meer »

Wâldsein Bloeit - Diner "De makkelijke moestuin "

Wâldsein Bloeit - Diner "De makkelijke moestuin" Samen buiten dineren van (H)eerlijke producten.UITNODIGING voor heerlijk eten aan lange tafels in het Julianaplantsoen, 13 september vanaf 18.00 uur. Voor alle leeftijden. Bijdrage: € 9.50 p.p. kinderen tot 12 jaar € 5,00 p.p. Vrijdagmiddag staan alle tafels gedekt klaar voor iedereen met lekkere trek! (Bij minder weer stellen we op in MFC de Driuwpôlle)

Lees meer »

Oproep - Gouden Boaiem vraagt hulp voor Wâldsein Bloeit

Oproep Beste dorpsgenoten, Op zaterdag 14 september tijdens Wâldsein Bloeit organiseren we op de Gouden Boaiem een verhalentocht. Er hebben zich veel dingen afgespeeld in alle jaren dat er gewoond en geboerd werd.  Het kan overal over gaan; kleine grappige verhaaltjes, mooie anekdotes, liefdesverhalen, belevenissen van kinderen, natuurervaringen, verhalen door overlevering noem maar op.  Heeft u of weet u een verhaal of kent u iemand met een verhaal of een gebeurtenis dan horen wij dat heel graag!  Maar we zoeken ook mensen die mooi kunnen vertellen!  U kunt dan contact opnemen met mij; Pytsje Bokma 0623054928 of info@goudenboaiem.nl  Alvast heel erg bedankt voor uw medewerking.

Lees meer »

De website van Wâldsein Bloeit is online!

Benieuwd naar wat er in de week van Wâldsein Bloeit - Natuurlijk Tichtbij allemaal gaat gebeuren en wil jij je al inschrijven, dat kan vanaf nu op de site www.waldsein.bloeit.frl  Het blokkenschema vult zich al mooi met diverse activiteiten. Een week vol activiteiten voor en door Woudsenders. 

Lees meer »

Wâldsein Bloeit - De Húskeamer

Samen een bakje koffie drinken is gezelliger dan alleen!Een praatje maken onder het genot van een zelfgebakken cake of stukje taart; een spelletje doen, of gewoon samen een wandelingetje door het dorp maken. Dit is allemaal mogelijk bij de húskeamer die in de week van Waldsein Bloeit zijn deuren zal openen op dinsdag 10 en woensdag 11 september van 9.00 – 16.00 uur in het MFC de Driuwpôlle.

Lees meer »

Wâldsein Bloeit - Historische wandkleed

Oproep aan alle dorpsbewoners in Woudsend en omgevingDe Werkgroep Historisch Wandkleed Woudsend is druk bezig met de voorbereiding van het grote project: Historisch stripverhaal van dertig meter lang over de geschiedenis van Woudsend. In september gaat dit langdurige project beginnen tijdens Wâldsein Bloeit, maar voor het zover is moet er nog wel het één en ander gebeuren. We zijn daarom opzoek naar meer deelnemers. Iedereen die in de geschiedenis van ons dorp geïnteresseerd is en een beetje handig met de handen is, kan meedoen.

Lees meer »

Wâldsein Bloeit - Een ruime week aan activiteiten voor iedereen

Wâldsein Bloeit – Natuurlijk Tichtby is van zondag 8 september tot en met zondag 15 september. Een ruime week aan activiteiten voor iedereen uit het dorp.Elke door de weekse ochtend kan iedereen komen zwemmen en gymmen een sportieve start van de dag. De hele week zijn er dagelijks meerdere activiteiten voor jong en oud zoals fietstocht, zingen, Hûskeamer, dorpstuin, diverse lezingen, diverse films, maken historisch wandkleed, blote voeten pad, Jachtseizoen, Twaddehâns/Twadde Kâns markt, verhalen om van te smullen, diner makkelijke moestuin en nog veel meer.

Lees meer »

Wâldsein Bloeit - Verhalentocht Gouden Boaiem

Op zaterdag 14 september tijdens Woudsend Bloeit organiseren we op de Gouden Boaiem een verhalentocht.Er hebben zich veel dingen afgespeeld in alle jaren dat er gewoond en geboerd werd. Het kan overal over gaan: kleine grappige verhaaltjes, mooie anekdotes, liefdesverhalen, belevenissen van kinderen, natuurervaringen, verhalen door overleving noem maar op.

Lees meer »

Wâldsein Bloeit - Twaddehâns, Twadde Kâns

Tijdens Wâldsein Bloeit wordt in samenwerking met het Uitfestival op zaterdag 14 september een gezellige Twaddekâns-markt georganiseerd.Inwoners van Woudsend en omliggende buurtschappen kunnen zonder kosten gebruik maken van kraampjes om hun tweedehands (twaddehâns) kleding, meubels, bootjes, speelgoed, planten, stekjes of wat dan ook door te geven, zodat de producten een tweede kans krijgen bij iemand anders. Natuurlijk wordt er niets doorgegeven of verkocht wat verroest, kapot of eigenlijk niet meer mooi is. Dus datgene waarvan u denkt dat een ander daar blij van wordt is welkom.

Lees meer »