Home » Nieuws

Veldmuizenalarm

Op de voorpagina van de LC vandaag een groot artikel over de huidige veldmuizenplaag en hoe dat aan te pakken. De demonstratie daarvan vond plaats in Woudsend.

Lees meer »

Trekkers toegestaan op N354 tussen Woudsend en Follega

Na het aanpassen van de markering is het voor landbouwverkeer binnenkort toegestaan om ook op de provinciale weg tussen Woudsend, Spannenburg en Follega (N354) te rijden. In het kader van het Actieplan Fiets probeert de provincie op plaatsen waar het kan fiets- en landbouwverkeer te scheiden. De weg, ook wel bekend als de Strjitwei, krijgt een nieuwe uitstraling waardoor het vanaf dan ook mogelijk is om landbouwverkeer toe te staan. De Strjitwei (N354) werd voorheen gebruikt als sluiproute voor het verkeer om knooppunt Joure te vermijden. Nu het bij Joure goed doorstroomt, is een afname van het verkeer op de provinciale weg te zien. Reden voor de provincie om het landbouwverkeer op de provinciale weg toe te staan om zo meer ruimte te kunnen geven aan de fietser op de parallelweg. Hiermee voldoet de provincie aan de wens van de lokale agrariërs en fietsers. Vanaf 1 juli 2019 start de provincie met het aanpassen van de markering op de N354 tussen Woudsend en Follega. Vanaf dan kan het landbouwverkeer op de hoofdrijbaan. De parallelweg blijft nog steeds toegankelijk voor landbouwverkeer zodat zij op deze manier hun percelen kunnen bereiken. Doorgaand landbouwverkeer wordt geadviseerd om de provinciale weg te nemen. De maximumsnelheid op de provinciale weg blijft gelijk: 80 km/h.

Lees meer »

Feestelijk opening jubileumtentoonstelling Historische Kring

In een mooi voorjaarszonnetje verzamelen vrijdagmorgen 11 mei medewerkers, donateurs en genodigden zich bij galerie LYTS in de Midstrjitte voor de opening van een bijzondere tentoonstelling: “Woudsend in vroegere tijden.”Openingshandeling: Het sluitstuk van de tentoonstelling met 36 panelen wordt door molenaar Cees Notenboom op een historische hondenkar precies op tijd binnengebracht! Samen met voorzitter Douwe Zondervan wordt het 36e paneel, met foto en tekst over molen Het Lam opgehangen.Daarna kan iedereen naar binnen om de tentoonstelling op het gemak bekijken.Het eerste weekend hebben al veel Woudsenders, oud-Woudsenders en toeristen de tentoonstelling bezocht. Met veel herkenning, herinnering en gesprekken bij de panelen over Woudsend van vroeger. Ook mooie reacties via het gastenboek.De tentoonstelling is tot en met 23 juni elke zaterdag en zondag geopend van 12 tot 17 uur. De Historische Kring leidt u graag rond.

Lees meer »