Laatste nieuws

Januari 2020

Happen & Tappen: Carnaval

Zaterdag 22 februari a.s. zal er in het Dorpshuis carnaval gevierd worden, vanaf 17.00 uur is de feestzaal het toneel van een van de grootste volksfeesten van Nederland. Niemand minder dan DJ Arno zal de carnavals-hits van weleer doen klinken en voor de persoon in de mooiste outfit ligt er een dinerbon van Restaurant Vis en Meer klaar. Een vakkundig jury zal de beoordeling doen. Iedereen is welkom en voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Lang verhaal kort, je altijd al als iemand anders voor willen doen, dit is je kans en we zien lachende gezichten graag tegemoet.

Lees meer »

Freon van 'e Pôlle

Freon van 'e Pôlle. Deze vorm van doneren zal vast veel dorpsgenoten aanspreken, namelijk voor een minimum bedrag van € 15,- steunt u ons dorpshuis én krijgt u daarvoor 3 consumptiebonnen te besteden. Inmiddels zijn er in deze vorm een redelijk aantal mensen donateur waarbij dit automatisch zal worden afgeschreven, maar we hopen natuurlijk dat meer mensen het dorpshuis zo een warm hart toedragen. Mocht u ook een Freon van 'e Pôlle willen worden stuur dan een mail naar woudsend@dorpshuizen.nl

Lees meer »
December 2019

Interessante bevindingen gebruik nieuwe site

Na de aankondiging gisteren is de nieuwe site van Woudsend Online gisteren meteen goed bezocht, 87 personen hebben 1 of meerdere pagina's bekeken. Ook de zoekfunctie is frequent gebruikt. Wat ook opvalt is dat de gemiddelde bezoeker zijn mobiel of tablet gebruikt, > 70%. Gelukkig is de nieuwe site ook volledig geoptimaliseerd voor mobiel gebruik en voor elke schermresolutie.

Lees meer »

Nieuwe website actief

De website van Woudsend Online is overgegaan naar een ander systeem. De pagina's hebben een nieuwe vormgeving, en meer info is via pagina's beschikbaar en nieuwe functionaliteit (b.v. een interactieve map waarop de horeca staat) is toegevoegd. Het adres zal niet veranderen, www.woudsendonline.nl.

Lees meer »

De Reinbôge wint 1e prijs op Femusa-festival.

‘Fantastisch, wat hebben jullie mooi gezongen’ en ‘Die eerste prijs is helemaal verdiend’, waren enkele van de reacties richting koor De Reinbôge, na afloop van het Femuza-festival op zaterdag 16 november in de St. Gertrudiskerk in Workum. Natuurlijk een groot compliment voor het koor maar bovenal voor dirigente Louiza Saitova en Bram Stellingwerf die hen begeleidde op piano. Stralend werden de lovende woorden van de jury en het applaus van het publiek in ontvangst genomen. Want spannend was het wel. De vorige keer was er in Makkum eveneens een eerste prijs, maar het is altijd maar afwachten hoe de andere acht koren presteren. En ook hun zang was van hoog niveau.De Reinbôge was als laatste voor de pauze aan de beurt en toen het koor vrolijk zingend opkwam en het openingsliedje had gezongen, was het eerste applaus al binnen. Er werden vijf nummers gezongen en het slotlied ‘You raise me up’ met solo’s van Mayke de Vries en Elly Stellingwerf bezorgde menigeen kippenvel; prachtig! Femuza staat voor Federatie Muziek en Zang in Súdwest Fryslân. De jury bestond deze avond uit Melanie Wildschut (spraak- en zangcoach en dirigent) en Karlijn Kunnen (koordirigent, zangdocent en arrangeur). Wat zij met name waardeerden en beloonden was onder meer de interactie tussen koor en publiek, de choreografie, de zuiverheid van de zang en de variatie in de gezongen nummers. Een daverend en gemeend applaus onderstreepte hun oordeel en een stralende Louiza kon de prijs en een bos bloemen in ontvangst nemen. Bijzonder momentje: vlak voordat het koor moest aantreden had Louiza heel even een van haar ‘gouden’ pumps uitgetrokken, aan haar koor getoond, en zachtjes gezegd: ‘We gaan voor goud’. En dat werd het dus ook!.Op de eerste kooravond in het MFC, na dit festival was er een heerlijke traktatie in de vorm van een kop koffie of thee met een stukje oranjekoek, aangeboden door de Pôllesjongers, die wekelijks op de dinsdagavond na de repetitie van de Reinbôge met Louiza oefenen. Ook zij waren trots op deze mooie prestatie. Hilly Westerhof

Lees meer »

Woudsend Online zoekt jong talent

Er gebeurt momenteel nogal wat bij woudsendonline.nl. Oude redacteuren vertrekken en nieuwe redacteuren zijn al een tijdje bezig het roer over te nemen. Woudsendonline wil een platform zijn voor iedere leeftijdsgroep, jong en oud, waarbij ook volop gebruik wordt gemaakt van social media.

Lees meer »