Laatste nieuws

Juni 2019
Mei 2019

Feestelijk opening jubileumtentoonstelling Historische Kring

In een mooi voorjaarszonnetje verzamelen vrijdagmorgen 11 mei medewerkers, donateurs en genodigden zich bij galerie LYTS in de Midstrjitte voor de opening van een bijzondere tentoonstelling: “Woudsend in vroegere tijden.”Openingshandeling: Het sluitstuk van de tentoonstelling met 36 panelen wordt door molenaar Cees Notenboom op een historische hondenkar precies op tijd binnengebracht! Samen met voorzitter Douwe Zondervan wordt het 36e paneel, met foto en tekst over molen Het Lam opgehangen.Daarna kan iedereen naar binnen om de tentoonstelling op het gemak bekijken.Het eerste weekend hebben al veel Woudsenders, oud-Woudsenders en toeristen de tentoonstelling bezocht. Met veel herkenning, herinnering en gesprekken bij de panelen over Woudsend van vroeger. Ook mooie reacties via het gastenboek.De tentoonstelling is tot en met 23 juni elke zaterdag en zondag geopend van 12 tot 17 uur. De Historische Kring leidt u graag rond.

Lees meer »

Wij komen in actie voor KWF Kankerbestrijding!!

Vrijdag 24 mei starten wij met een 24 uur durende Elfsteden Estafette, wij starten vanuit Woudsend en zullen zaterdag 25 mei weer finishen in Woudsend. Wij gaan deze estafette hardlopen met allemaal familieleden, de afstanden variëren van 5 km, 10 km tot en met 21,5 km. 

Lees meer »

Blauwe Vlag 2019 met Groene Wimpel voor Schraa Watersport

Op 9 mei heeft Schraa Watersport in Woudsend voor de 5e keer de Blauwe Vlag ontvangen. “Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk. Dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze jachthaven een Blauwe Vlag certificering waard vindt”, zeggen Klaas en Carla Schraa. “We hechten veel waarde aan duurzaamheid, natuur en milieu. De criteria van de Blauwe Vlag vormen sluiten daar goed bij aan.”

Lees meer »