«

»

mei 01 2015

Bericht afdrukken

Blauwe vlag uitgereikt aan Schraa Watersport

Klaas en Carla Schraa van Schraa Watersport in Woudsend hebben voor de eerste keer de Blauwe Vlag ontvangen. De uitreiking vond plaats in Vlissingen op donderdag 30 april. Een dag later, op vrijdagochtend 1 mei, hebben zij deze vlag feestelijk in hun eigen vlaggenmast gehesen, onder toeziend oog van havengasten, collega’s, familie en buren.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Dit betekent dat zij moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria, zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens.

Klaas en Carla zijn al jaren bezig om hun bedrijf duurzamer te maken en het milieu zo veel mogelijk te ontzien. Het aanvragen van de Blauwe Vlag was een logische volgende stap. Zij zijn dan ook heel trots op hun Blauwe Vlag.

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/blauwe-vlag-uitgereikt-aan-schraa-watersport