«

»

feb 27 2018

Bericht afdrukken

Eetcafé De Pleats wint Gouden Tapknop!

Eetcafé De Pleats wint de Gouden Tapknop (foto: Jan Osinga).

Op woensdag 21 februari heeft het team van Eetcafé De Pleats de Gouden Tapknop in ontvangst mogen nemen. Ze werden eerste in de regio noordoost Nederland. De Gouden Tapknop is onderdeel van het kwaliteitsprogramma ‘Goed Getapt’ van Heineken en heeft als doel de bewustwording van kwaliteit in de totale horeca te realiseren. 

Het was absoluut een verrassing toen wij woensdag middag de zaak binnen liepen, aldus Marije Siemonsma. “Stamgasten, familie, vrienden en de meiden achter de bar. De sfeer was erg gezellig, mede door de muziek van Sander Metz. Een feestje op zich! Jan Osinga stond al foto’s te maken, maar niemand kon en wilde ons vertellen wat er precies aan de hand was”.

“Tot onze Heineken vertegenwoordiger Robert Echten samen met zes collega’s, de directeur en pers binnen kwamen lopen. Ik dacht, het zal toch niet waar zijn…? Ik wist dat we goede resultaten hadden gehaald maar toen we hoorden dat we eerste waren geworden van het Goed Getapt programma was dat natuurlijk een hele mooie verassing”.

Het Goed Getapt programma bestaat uit een technische keuring van de installatie en vier mystery visits. De mystery guests beoordelen hoe zij worden ontvangen, bediend en erg belangrijk hoe met het totale bier proces wordt omgegaan. Van het spoelen van de glazen tot het tappen van het bier en het serveren er van. Verder beoordelen ze de uitstraling van het bedrijf en of alles er netjes uit ziet.

“Een ander onderdeel van het programma vormen zes workshop plaatsen. Wij laten alle personeelsleden die voor ons werken, ook de keuken, een basis training bier tappen doen. Zelf ben ik dit jaar met Simone en Esther op een workshop serie tappen geweest. Erg interessant, ook als je zelf al heel lang biertjes tapt en met wedstrijden mee hebt gedaan. Je leert altijd weer wat nieuws. Dus deze prijs is dan ook echt een team prestatie!”

“Dit jaar doen we ook zeker weer met het programma mee. Het houdt je zelf en je mensen alert om met een mooi product als bier om te gaan. En zeg nou zelf er gaat niks boven een mooi koud lekker getapt biertje en met een glimlach geserveerd!”

Onderstaande foto’s zijn genomen door Jan Osinga.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/eetcafe-de-pleats-wint-gouden-tapknop