«

»

jul 12 2016

Bericht afdrukken

Sponsorloop voor de dierenambulance De Meren

Op 1 en 2 oktober vorig jaar was de dierenambulance De Meren op de Meester van der Brugschool en de Bonifatiusschool in Woudsend geweest om voorlichting te geven op beide scholen. Dit in verband met Dierendag. Met het project “Lekker Fit!” (gezond door de basisschool) van de Hartstichting werd door beide scholen de link gelegd, om een sponsorloop te organiseren die bestemd was voor de dierenambulance. Dat als dank dat zij vorig jaar 2 dagen op beide scholen waren geweest.

Ieder kind had een week van tevoren al een sponsorbriefje mee naar huis gekregen om zoveel mogelijk geld op te halen en op maandag 11 juli was het dan eindelijk zover. De dierenambulance kwam met twee ambulances met zwaailichten aan naar de scholen. Net op het moment dat de kinderen klaar stonden om hun rondjes te hardlopen, kwam de regen even met bakken uit de hemel. Maar de kinderen trokken zich daar niets van aan, want er moesten rondjes gelopen worden. Hoe meer rondjes, hoe meer geld er opgehaald kon worden. Het was een prachtig mooi gezicht, al die kinderen met een stempelkaart in de hand, dikke rode gezichtjes van inspanning, maar opgeven ho maar.

Na afloop van de sponsorloop werd iedereen door de dierenambulance heel erg hartelijk bedankt. Ieder kind ontving een button en een boekje over verschillende dierensoorten, puzzels, raadsels en weetjes. Van school ontvingen de kinderen nog een lekker ijsje. De kinderen, “ Lekker Fit“ en de dierenambulance waren heel blij en tevreden.

Alle kinderen bedankt voor deze geweldige prestatie. Het was helemaal TOP! (Foto’s Jan Osinga)

IMG_8488IMG_8499IMG_8501IMG_8497

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/sponsorloop-voor-de-dierenambulance-de-meren