«

»

mei 14 2014

Bericht afdrukken

Blauwe Vlag 2014 voor Aquacamping en Jachthaven de Rakken Woudsend

Jachthaven Woudsend Blauwe VlagDe Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar voor de zesde maal de blauwe vlag toegekend aan Aquacamping en Jachthaven de Rakken in Woudsend. Directeur Otto Spoelstra ontving uit handen van weerman Peter Timofeeff de Blauwe Vlag. De Blauwe vlaggen 2014 werden op 8 mei uitgereikt in IJmuiden aan Zee aan 100 jachthavens en 59 stranden.

Veilige en schone jachthavens en stranden.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Aquacamping en Jachthaven de Rakken ontving de Blauwe Vlag voor de 6e keer op rij. “We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt Otto Spoelstra van Aquacamping en Jachthaven de Rakken. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen ons bedrijf weet waar hij of zij aan toe is”.

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten

bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie. Volgens Otto Spoelstra wappert De Blauwe Vlag nog op onvoldoende plaatsen in Fryslân. “De Blauwe Vlag staat voor kwaliteit, duurzaamheid, oog voor natuur en milieu, zaken die precies aansluiten bij datgene waar Fryslân voor staat. Meer Blauwe Vlag jachthavens en stranden kunnen het imago van Fryslân ondersteunen en versterken.” 

Internationale Jury.

De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/blauwe-vlag-2014-voor-aquacampingjachthaven-de-rakken-woudsend