«

»

apr 25 2016

Bericht afdrukken

Blauwe Vlag 2016 voor Schraa Watersport en Jachthaven De Rakken

Schrraa_Watersport_Woudsend

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 175 Blauwe Vlaggen toegekend aan 113 jachthavens en 62 stranden. De Blauwe vlaggen 2016 werden op 21 april uitgereikt op Rijkswerf Willemsoord in Den Helder. Voor Woudsend waren er, net als vorig jaar, twee blauwe vlaggen. Schraa Watersport ontving voor de tweede opeenvolgende keer de blauwe vlag, terwijl Jachthaven De Rakken de vlag voor de achtste keer in ontvangst mocht nemen.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Jachthaven_De_Rakken_Woudsend

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/blauwe-vlag-2016-voor-schraa-watersport-en-jachthaven-de-rakken