«

»

sep 07 2014

Bericht afdrukken

Eiffeltoren in Woudsend

Eiffeltoren in Woudsend

Afgelopen donderdag nog glorieus aanwezig in de 64e Allegorische Optocht van St. Nicolaasga, nu even in Woudsend, de beroemde Parijse Eiffeltoren. Vandaag werd de blikvanger van de praalwagen ‘Rendez-vous à Paris’, die donderdag de publieksprijs won, als ‘convoi exeptionnel’ naar Woudsend gebracht. Zelfs de brugwachter in Lemmer werd gevraagd de brug op Spannenburg voor de passage naar beneden te houden. Voor de andere wegggebruikers was dit bijzondere schouwspel wel even schrikken, je komt tenslotte niet elke dag de Eiffeltoren tegen op de weg. Het einddoel van het transport was het bedrijf van Kuipers Woudsend aan de Vosseleane.

Vrijdagochtend gaat het personeel van Kuipers Woudsend (152 personen) een weekend naar Parijs, nog ter gelegenheid van het eerder dit jaar gevierde 50-jarig bestaan van het bedrijf. Aan de buurtvereniging De Grietman in St. Nicolaasga werd gevraagd of de Eiffeltoren even geleend mocht worden als opwarmertje voor dat gebeuren.

Foto’s Douwe W. de Vries, St. Nicolaasga.

De Eiffeltoren onderweg van St. Nicolaasga naar Woudsend

Het transport op de parallelweg/straatweg richting WoudsendHet transport arriveert in WoudsendDe Eiffeltoren bij Kuipers Woudsend

 

 

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/eiffeltoren-in-woudsend