«

»

jun 30 2017

Bericht afdrukken

Excursie kerken Woudsend met orgelconcert en optreden Louiza Saitova

Op zaterdag 1 juli 2017, de eerste Tsjerkepaad-middag van het seizoen, wordt er in Woudsend in beide kerken een excursie met een aantrekkelijk middagprogramma georganiseerd. Deze middag rondom het jaarthema “Rome en de Reformatie” wordt georganiseerd door de Stichting Tsjerkepaad in samenwerking met de Stichting Alde Fryske Tsjerken en vrijwilligers uit beide kerken van Woudsend. De entree is gratis.

Gestart wordt in de oudste rooms-katholieke kerk van Friesland, de Sint Michaëlkerk (schuilkerk bouwjaar 1792), met om 13.30 uur een uitleg over de kerkhistorie van Woudsend door Herman Deden. Woudsend heeft vier kerken, waarvan de RK en de PKN kerk actief worden gebruikt, de voormalige Gereformeerde kerk bewoond wordt en de voormalige Doopsgezinde kerk omgedoopt is tot restaurant.

Vervolgens kennismaking met de historische dorpskern van Woudsend met behulp van een routekaart. Beide kerken zijn geopend ter bezichtiging van 13.00 – 17.00 uur. Ook molens zijn te bezichtigen. In de PKN Karmelkerk orgelmuziek en een uitleg over het kerkgebouw. De middag wordt afgesloten met een muzikaal optreden van Louiza Saitova, zangeres afkomstig uit Tsjetsjenië (nu woonachtig in Woudsend) in de PKN kerk “De Karmel”.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/excursie-kerken-woudsend-met-orgelconcert-en-optreden-louiza-saitova