«

»

apr 25 2015

Bericht afdrukken

Koningsspelen 2015 in teken van Highland Games

Vrijdag 24 april stond voor de Bonifatiusschool en Meester van der Brugschool in het teken van de Koningsspelen. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland.

In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd vanwege de inhuldiging van onze nieuwe Koning. Met ruim 1.3 miljoen sportende leerlingen/kinderen waren de Koningsspelen van 2013 een overweldigend succes. En mede door het succes van de eerste editie werd besloten om de Koningsspelen jaarlijks te organiseren.

Om de dag goed te beginnen werd gestart met een stevig Koningsontbijt op school. Deze energie kwam goed van pas, want de Koningsspelen in Woudsend stonden in het teken van de Highland Games. Onderdelen als boomstam gooien, trekzagen, spijkerbroek hangen en trekker trek stonden op het programma. De Games werden geopend door een demonstratie van sterke man Wilfred Atsma, waarna de jonge krachtpatsers zelf in het spier mochten.

Jan Osinga was ter plaatse voor een beeldverslag. Bekijk de foto’s hier.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/koningsspelen-2015-in-teken-van-highland-games