«

»

jul 06 2014

Bericht afdrukken

Succesvolle musical Spookie


Woensdag 2 juli voerde groep 7 en 8 van de Bonifatiusschool haar slotmusical “Spookie” op, in een druk bezocht MFC. Onder leiding van Meester Geert Jan gaven 18 leerlingen een griezelige en knallende voorstelling.

De familie De Brui erft van tante Agaath een landhuis in de Provence. Iedereen ziet het zitten, behalve zoon Leo, hij blijft liever bij zijn vriendin Kat. Maar hij kan natuurlijk niet alleen achter blijven in Nederland. Aangekomen in Frankrijk blijkt het huis totaal vervallen. Om aan geld te komen voor de renovatie besluit het gezin De Brui om griezelovernachtigingen te organiseren in hun Spokotel. Met een spoken-act, een geest-zonder-hoofd in de bediening en griezeldiners verzorgd door een enge kok is dit een groot succes. De familie Goedhart komt onverwacht in het Spokotel terecht en beleeft daar een griezelige vakantie, totdat de kinderen van de familie Goedhart erachter komen dat alles gespeeld is. De voortdurend spokende duistere figuur tijdens de musical blijkt de vriendin van Leo te zijn, “Kat”. Niet wetende dat ze elkaar zo misten, kwamen ze uiteindelijk in de Provence weer bij elkaar.

In het slotlied “Tijd om verder te gaan” staan de vijf verlatende leerlingen van groep acht op het toneel. Na het eerste couplet komt ook groep zeven erbij op het toneel, een hechte groep dat is aan alles te zien.

“Het was een fijne tijd.

Maar het is tijd om te gaan.

Aan alles komt een eind.

Je kan niet stil blijven staan.”

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/succesvolle-musical-spookie