«

»

nov 27 2014

Bericht afdrukken

Twee mannen aangehouden na diefstal buitenboordmotor

Indijk – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige inwoner van Sneek en een 20-jarige inwoner van Workum aangehouden op verdenking van diefstal van een buitenboordmotor.
De bewoners van een woning op een eilandje hadden twee mannen betrapt die aan hun boot zat te rommelen. Het duo verliet daarop de boot en probeerde via de weilanden te vluchten. Meerdere agenten gingen op zoek naar de verdachten. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van een politiehond en een warmtebeeldcamera. De auto van de vermoedelijke dieven werd aangetroffen. Even later spraken agenten een getuige die wist te vertellen dat twee mannen een woning in Woudsend binnen waren gegaan. Dit waren vermoedelijk de dieven. Agenten gingen naar de woning en spraken daar met de 20-jarige man uit Workum. Hij vertelde dat hij op het eiland was geweest om te vissen. Volgens eigen zeggen met de bewoner. Die wist van niets en daarom werd de 20-jarige aangehouden. Op de bovenverdieping vonden agenten de 19-jarige Sneker. Hij had zich verstopt achter een bed. Ook hij werd aangehouden. De boot met daarin de buitenboordmotor werd teruggevonden. De eigenaar deed aangifte. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/twee-mannen-aangehouden-na-diefstal-buitenboordmotor