«

»

apr 08 2017

Bericht afdrukken

Veel media aandacht voor opening Linen yn Lân

Foto: Enno Romkema

Op zaterdag 8 april om 14.00 uur opent Joop Mulder, directeur Sense of Place (voormalig directeur Oerol) het landart project en expositie LINEN YN LÂN bij galerie Heechsicht. Diverse media (LC, NOS, Omrop Fryslân) berichten al over het project.

Als ode aan de kunstbeweging De Stijl heeft beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra in samenwerking met Yolanda van Dongen een lijnenpatroon van kleine sloten en vlakken in het grasland ontworpen en uitgevoerd. Dit “schilderij” geïnspireerd op de Victory Boogie Woogie van Mondriaan, geeft het oude “sleatenplan” van Friesland weer. Een dynamisch schilderij van grassen en sloten dat de strijd aangaat met de elementen van de natuur. Een periscoop en drone opnames laten het lijnenpatroon van bovenaf zien; maar u kunt er ook doorheen lopen en het schilderij ervaren.

Muziek van de band “Howling and the moon” omlijst de opening. En wanneer het weer het toelaat is er de mogelijkheid om een rondje te zeilen met ons Skûtsje De Verwisseling.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.woudsendonline.nl/nieuws/veel-media-aandacht-voor-opening-linen-yn-lan